Tuesday 27 November 2012

KEK CAWAN COKLAT

BAHAN-BAHAN;
100 GRAM MENTEGA
160 GRAM MARJERIN
250 GRAM TPG NAIK SENDIRI
100 GRAM GULA KASTOR
100 GRAM GULA PERANG
5 BIJI TELUR AYAM
1 SUDU BESAR PES COKLAT (atau sekeping coklat besar)
1 SUDU KECIL ESEN VANILLA

CARA-CARANYA;
PUKUL MENTEGA ,MARJERIN,GULA KASTOR DAN GULA PERANG HINGGA 
KEMBANG DAN SEBATI.

TELUR MASUK SATU PUKUL DAN MASUK LAGI HINGGA DIGUNA KELIMA-LIMANYA DAN PUKUL HINGGA KEMBANG(masuk satu persatu)

TEPUNG DIMASUK BERSELANG SETIAP BIJI TELUR .(selepas sebiji telur dipukul masuk tpg dan pukul dan begitu seterusnya dengan cara berselang seli.)

MASUKKAN ESEN VANILA DAN KACAU RATA

MASUKKAN PES COKLAT DAN KACAU RATA

TUANGKAN ADUNAN KEDALAM ACUAN KERTAS DAN BAKAR DGN SUHU 180C SELAMA 15-20 MIN.

"SELAMAT MENCUBA'