BAHAN-BAHAN;
50 GM BAYAM PUTIH
50 GM DAUN SUP
1 BIJI BAWANG PUTIH DIHIRIS HALUS
4 EKOR UDANG
3 CAWAN AIR
2 SUDU TEH GULA
1/1 SUDU KICAP
1 SUDU TEH LADA PUTIH
1/2 SUDU TEH MINYAK
1 SUDU TEH GARAM
SEDIKIT PERASA
CARANYA;
MASUKKAN AIR KEDALAM PERIUK DAN BIARKAN MENDIDIH.
MASUKKAN UDANG,BAWANG CINCANG DAN GULA
LADA DAN PERASA
KEMUDIAN MASUKKAN BAYAM DAN GARAM.BIARKAN MENDIDIH
AKHIR SEKALI MASUKKAN MINYAK BIJAN KICAP DAN HIDANGKAN.
"Selamat Mencuba"
50 GM BAYAM PUTIH
50 GM DAUN SUP
1 BIJI BAWANG PUTIH DIHIRIS HALUS
4 EKOR UDANG
3 CAWAN AIR
2 SUDU TEH GULA
1/1 SUDU KICAP
1 SUDU TEH LADA PUTIH
1/2 SUDU TEH MINYAK
1 SUDU TEH GARAM
SEDIKIT PERASA
CARANYA;
MASUKKAN AIR KEDALAM PERIUK DAN BIARKAN MENDIDIH.
MASUKKAN UDANG,BAWANG CINCANG DAN GULA
LADA DAN PERASA
KEMUDIAN MASUKKAN BAYAM DAN GARAM.BIARKAN MENDIDIH
AKHIR SEKALI MASUKKAN MINYAK BIJAN KICAP DAN HIDANGKAN.
"Selamat Mencuba"