BAHAN-BAHANNYA;
250 GM KRIM KEJU
110 GM MENTEGA
30 GM GULA KASTOR
5 BIJI TELUR
200 GM SUSU PEKAT
130 GM SERI KAYA
100 GM BISKUT KRIM CRACKER DIKISAR HALUS MENJADI TEPUNG.
1 SUDU BESAR TEPUNG GANDUM
50 GM SERBUK HORLICK
1 SUDU TEH PEWARNA COKLAT
CARA-CARA MEMBUATNYA;
1.PUKULKAN KRIM KEJU BERSAMA MENTEGA DAN GULA KASTOR. HINGGA KEMBANG DAN GEBU.
2.MASUKKAN TELUR SATU PERSATU SAMBIL DI PUKUL/MESIN HINGGA HABIS.
3.MASUKKAN SUSU PEKAT DAN SERI KAYA,PUKUL LAGI.
4.MASUKKAN SERBUK BISKUT DAN TEPUNG GANDUM DAN PUKUL SEBATI.
CARA KEDUA;
BAHAGIKAN ADUNAN DUA BAHAGIAN.(SATU WARNA ASAL DAN SATU WARNA COKLAT DAN DIBUBUH HORLICK.
SAPU MENTEGA PADA ACUAN YANG SUDAH DIALAS KERTAS BERSAIZ 7'
5.ISIKAN SATU SENDUK ADUNAN PUTIH DAN RATAKAN.KUKUS SELAMA 15 MINIT.
6.LAPIS KEDUA LETAK KAN SATU SENDUK WARNA COKLAT DAN ULANG PROSES YANG SAMA HINGGA ADUNAN HABIS. PASTIKAN LAPISAN TERAKHIR WARNA COKLAT.
"SELAMAT MENCUBA"
250 GM KRIM KEJU
110 GM MENTEGA
30 GM GULA KASTOR
5 BIJI TELUR
200 GM SUSU PEKAT
130 GM SERI KAYA
100 GM BISKUT KRIM CRACKER DIKISAR HALUS MENJADI TEPUNG.
1 SUDU BESAR TEPUNG GANDUM
50 GM SERBUK HORLICK
1 SUDU TEH PEWARNA COKLAT
CARA-CARA MEMBUATNYA;
1.PUKULKAN KRIM KEJU BERSAMA MENTEGA DAN GULA KASTOR. HINGGA KEMBANG DAN GEBU.
2.MASUKKAN TELUR SATU PERSATU SAMBIL DI PUKUL/MESIN HINGGA HABIS.
3.MASUKKAN SUSU PEKAT DAN SERI KAYA,PUKUL LAGI.
4.MASUKKAN SERBUK BISKUT DAN TEPUNG GANDUM DAN PUKUL SEBATI.
CARA KEDUA;
BAHAGIKAN ADUNAN DUA BAHAGIAN.(SATU WARNA ASAL DAN SATU WARNA COKLAT DAN DIBUBUH HORLICK.
SAPU MENTEGA PADA ACUAN YANG SUDAH DIALAS KERTAS BERSAIZ 7'
5.ISIKAN SATU SENDUK ADUNAN PUTIH DAN RATAKAN.KUKUS SELAMA 15 MINIT.
6.LAPIS KEDUA LETAK KAN SATU SENDUK WARNA COKLAT DAN ULANG PROSES YANG SAMA HINGGA ADUNAN HABIS. PASTIKAN LAPISAN TERAKHIR WARNA COKLAT.
"SELAMAT MENCUBA"
No comments:
Post a Comment