BAHAN-BAHANNYA;
150 GM SAYUR BAYAM
4 BIJI TELUR AYAM GRED A
5 EKOR UDANG SEGAR YANG BESAR ATAU UDANG GALAH
(dibuang kulitnya atau dikopek semua kecuali kulit bahagian ekor)
2 SUDU MAKAN MINYAK ZAITUN
(boleh guna minyak masak yang anda biasa gunakan)
1SUDU SERBUK LADA HITAM ATAU LADA PUTIH
1 SUDU KECIL/TEH GARAM
CARA-CARA MEMASAKNYA;
KUKUSKAN BAYAM DIATAS PINGGAN ATAU DILETAK ATAS PENGUKUS BIASA,TABURKAN DENGAN SEDIKIT GARAM,SELAMA 10 MIN SAHAJA.
TELUR DIPUKUL DENGAN SERBUK LADA DAN GARAM HINGGA SEBATI.
PANASKAN MINYAK DENGAN API YANG SEDERHANA
TUMIS UDANG SAMPAI AGAK MASAK/ATAU MASAK SEPENUHNYA
KEMUDIAN MASUK TELUR TADI DAN GORENG BERSAMA UDANG HINGGA MASAK
DAN DIHIDANG BERSAMA SAYUR BAYAM YANG TELAH DIKUKUS.
"Selamat mencuba"
No comments:
Post a Comment