BAHAN-BAHANNYA;
6 BIJI TELUR AYAM
175 GULA HALUS
20 BIJI KUNING TELUR
2 CAMCA SEDANG TBM (OUICK 75)
1/2 CAMCA TEH SERBUK PENAIK VX2
100 GM TEPUNG GANDUM
1 CAMCA TEH ESEN VANILLA
3OO GM MENTEGA
2 CAMCA SEDANG SUSU MANIS
1 CAMCA TEH MINYAK KOPI (KOPI YANG DIBUAT SEPERTI KERISIK DAN MENGELUARKAN MINYAK)
PEWARNA HIJAU
CARA MEMBUATNYA:
1. PUKUL PUTIH TELUR SAMBIL DIMASUKAN GULA HINGGA NAIK.
2.MASUKKAN KUNING TELUR SATU-PERSATU DAN PUKUL LAGI HINGGA SEBATI
3.MASUKKAN TBM DAN VX2.PUKUL LAGI
4.MASUKAN TEPUNG GANDUM DAN ESEN VANILLA SAMBIL DIPUKUL DAN AKHIR SEKALI MASUKKAN MENTEGA YANG TELAH DI PUKUL DITEMPAT LAIN.(MENTEGA DIPUKUL BERSAMA SUSU DAN MINYAK KOPI)
5. BAHAGI ADUNAN KEPADA DUA BAHAGIAN
6. BAKAR SELAPIS DEMI SELAPIS.
6 BIJI TELUR AYAM
175 GULA HALUS
20 BIJI KUNING TELUR
2 CAMCA SEDANG TBM (OUICK 75)
1/2 CAMCA TEH SERBUK PENAIK VX2
100 GM TEPUNG GANDUM
1 CAMCA TEH ESEN VANILLA
3OO GM MENTEGA
2 CAMCA SEDANG SUSU MANIS
1 CAMCA TEH MINYAK KOPI (KOPI YANG DIBUAT SEPERTI KERISIK DAN MENGELUARKAN MINYAK)
PEWARNA HIJAU
CARA MEMBUATNYA:
1. PUKUL PUTIH TELUR SAMBIL DIMASUKAN GULA HINGGA NAIK.
2.MASUKKAN KUNING TELUR SATU-PERSATU DAN PUKUL LAGI HINGGA SEBATI
3.MASUKKAN TBM DAN VX2.PUKUL LAGI
4.MASUKAN TEPUNG GANDUM DAN ESEN VANILLA SAMBIL DIPUKUL DAN AKHIR SEKALI MASUKKAN MENTEGA YANG TELAH DI PUKUL DITEMPAT LAIN.(MENTEGA DIPUKUL BERSAMA SUSU DAN MINYAK KOPI)
5. BAHAGI ADUNAN KEPADA DUA BAHAGIAN
6. BAKAR SELAPIS DEMI SELAPIS.
No comments:
Post a Comment